Binnenkomen bij waardevolle prospects

Klant uit de IT branche:

Om een constante stroom van New Business te genereren binnen het segment grote accounts hebben wij besloten een deel van het verkoopproces te ‘outsourcen’. Na meerdere telemarketing-tests bij verschillende partijen, is gekozen voor een dienst van Search & Results: SAM

De uitdaging

Wij zijn de snelst groeiende aanbieder van documentoplossingen. We bieden een breed scala aan bedrijfsapparatuur en zijn specialist in het beheren van documentstromen. Onze doelgroep bestaat uit grote bedrijven die intensief benaderd worden door de gehele concurrentie. Om binnen te komen bij zware prospects, is het noodzakelijk om steeds weer op het juiste moment contact op te nemen met de juiste contactpersonen. Voor accountmanagers is het in de praktijk moeilijk om grip te krijgen op dat proces..

De oplossing

Naast telemarketeers, biedt Search & Results de diensten aan van professionele acquisiteurs. Zij benaderen 8 tot 20 uur per week exclusief onze doelgroep. Doel: maximaal rendement behalen in de vorm van een afspraak of hoogwaardige salesleads. Belangrijk verschil met telemarketeers is dat de acquisiteurs inhoudelijk nog meer op de hoogte zijn van technische details en meerdere keren contact hebben, waardoor een relatie wordt opgebouwd. Resultaat: een hogere score binnen een moeilijke doelgroep.

 

“Er wordt door Search & Results goed meegedacht , ik beschouw ze als volwaardige partners in onze verkoopbinnendienst, gespecialiseerd in acquisitie.”