B2B AFSPRAKEN

Hoe vaak gaan uw verkopers naar afspraken die geen scoringskansen hebbben?

Wilt u kwalitatief hoogwaardige afspraken voor uw verkopers? Search & Results is expert in het maken van hoogwaardige B2B-afspraken op directie- en managementniveau. We weten precies hoe we zakelijke doelgroepen moeten benaderen. Onze processen, gesprekstechnieken, de scripts die we maken, ons aannamebeleid, de coaching en training van onze telemarketeers zijn daarop afgestemd.

Score / percentage afspraken
De gemiddelde score bij het maken van afspraken ligt tussen de 15 en 20% op jaarbasis en tussen de 3% en 8% in een eerste belronde.

Agendaplanning
U kunt afspraken laten maken op vooraf bepaalde tijdstippen en/of dagen. Voorbeeld: elke dag vier afspraken, of twee dagdelen per week om 13:30 en om 15:30 uur. Wij houden rekening met reistijden. Op deze wijze raken de agenda’s van uw verkopers gevuld met kansrijke afspraken.

Aantal afspraken
Voor sommige klanten maken we 400 afspraken per maand. Voor anderen 4 per week. Het aantal hangt af van uw wensen en de mogelijkheden die uw doelgroep biedt. Wat reëel is voor uw situatie stemmen we graag met u af. Bent u op zoek naar b2b sales leads? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Contact

Wilt u meer informatie? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.